söndag 26 april 2009

Välbesökt årsmöte



Det var glädjande många som dök upp även på årsmötet Kanske berodde det på att kommunalrådet Göran Nilsson (M) ställde upp som ordförande på mötet och stannade kvar för att berätta om vad som är på gång i Knivsta samt svara på frågor från medlemmarna i Asklunden.

Göran berättade om allt från planerna på bostadsbyggen på industrimarken längs Knivstavägen nedanför vårt område och att det kan bli aktuellt med "något högre hus" än vad vi ser idag i Knivsta. Detta för att fler människor ska få plats på mindre yta. Planerna om bebyggelse på indistriområdet skulle också innebära att Gredelbyleden skulle byggas om till en mer stadslik genomfart än en landsvägslik väg med tunga fordon som den har idag. Fler rondeller och farthinder ska göra att tunga fordon väljer annan väg. Också tågtraffiken, tågövergången söder om station och finanskrisens påverkan på kommunens budget behandlades. Vi hoppas på årligt återkommande "avstämningar" med Göran på framtida årsmöten för att vi Asklundare ska både vara bra uppdaterade på utvecklingen, men också kunna vara med och påvekra.
Själva årsmötet innehöll engagerad diskussion kring husfärg och kloka frågor och synpunkter riktade till styrelsen. I husfärgsfrågan beslutades att man skulle hålla sig inom dom nyanser som finns idag i området och att varje huskropp skulle ha samma nyans. Till sist avtackades Lillemor och Tiina som avgick ur styrelsen (för denna gång).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar